Сайт на пчелите и пчеларите в България

Най-нужната и полезна информация за пчелите и техните стопани.

Серия от лекции ще разказва как се отглеждат пчели

April 28, 2012 By: pchelite Category: НОВИНИ

Безплатни лекции по пчеларство ще организира фондация “Кредо Бонум” от тази събота, съобщиха от организацията. За участие се изисква само да се регистрирате поне ден преди лекцията на адрес office@credobonum.bg, като уточните дали ще бъдете само на един урок или на целия курс лекции.

Първата ще е тази събота от 14 до 17 ч. в София, в офиса на фондацията на ул. “Славянска” №2 в София и ще е на тема биология на пчелите и инвентара, необходим за отглеждането им. Лектор ще е пчеларят Илия Цонев, който е и автор на книгата “Добрите пчеларски практики” и един от инициаторите на кампанията “За пчелите и хората”. Кампанията се подкрепя от “Кредо Бонум” и има за цел да подпомогне отглеждането на пчели в България и да се бори с причините за тяхното измиране или изчезване.

Следващата лекция от серията ще бъде на 5 май, когато преподавателят по пчеларство доц.д-р Стоян Първулов ще говори за отглеждането на кошери от начинаещи пчелари и болестите по медоносните насекоми.

hiltan2 300x214 Серия от лекции ще разказва как се отглеждат пчели

Серия от лекции ще разказва как се отглеждат пчели

На 20 май темата ще е за биологичното отглеждане на пчели и възможността да се поставят кошери в градовете. Лекцията ще се води от Димитър Стоянов, председател на Сдружението за биологично пчеларство, собственик на фирмата “Къщата с бамбука” и главен специалист по отглеждането на пчелите на покрива на хотел “Хилтън” в София. Преди известно време хотелът постави няколко кошера на покрива си, по подобие на други хотели в Западна Европа и САЩ.

Две седмици по-късно, на 2 юни, участниците ще се запознаят с възможностите за лечение с мед и пчелни продукти, т. нар. апи терапия. Тя ще бъде представена от д-р Евгени Петров. На следващия ден цикълът от лекции ще приключи с посещение на пчелин в с. Равно поле. Желаещите да участват могат да се запишат преди всяка лекция като подадат данните си на посочения по-горе мейл на “Кредо Бонум”. Още информация за семинарите можете да намерите на адреса на фондацията www.credobonum.bg/bee.
dnevnik.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Добави коментар:

Трябва да влезете logged in за да публикувате коментар .

?>

Recent Images Plugin developed by YD